Сили оборони відбили майже півсотні атак ворога на чотирьох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Минулої доби Збройні сили України завдали 6 ударів по районах зосередження окупантів та знищили ворожий розвідувальний дрон.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська армія не залишає спроб вести наступальні дії на чотирьох напрямках на сході України – Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському. Протягом доби воїни ЗСУ відбили тут понад 45 атак супротивника.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 3 квітня.

Топ збройних та політичних конфліктів у 2023 році: що про них відомоТоп-10 збройних та політичних конфліктів у світі, за версією міжнародної кризової групи – як довго тривають та скільки загиблих.

В епіцентрі бойових дій, як і раніше, залишаються три міста Донбасу – Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка.

На Бахмутському напрямку ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут. Також він вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка та Іванівське. На вказаній ділянці лінії бойового зіткнення Сили оборони відбили близько 20 атак противника.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах Північного, Першотравневого та Мар'їнки, обстріляв Авдіївку, Водяне, Північне, Нетайлове, Першотравневе, Георгіївку, Мар'їнку та Перемогу Донецької області.

На Куп'янському напрямку ворожі обстріли зазнали Кам'янка, Петро-Іванівка, Дворічна, Кутьківка, Західне, Масютівка Харківської області; Крохмальне Луганської області та Терни та Серебрянка в Донецькій області.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах Невського та Серебрянського лісництв. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Веселе, Спірне та Роздолівка Донецької області.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив, але здійснив обстріл низки населених пунктів.

Сумарно противник завдав минулої доби три ракетні та 17 авіаційних ударів по території України, а також здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Воїни ЗСУ відповіли на це 6 ударами по районах зосередження окупантів та знищенням ворожого розвідувального дрону.

У Генштабі зазначили, що росіяни, побоюючись контрнаступу ЗСУ, почали складати списки на «евакуацію» українців до Криму чи рф. Зокрема, такі дії зафіксовано у Скадовському районі Херсонської області.

«Відомо, що евакуація поки що проводитиметься на добровільній основі, насамперед вивозитимуть жінок та дітей», – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, російські війська за останню добу втратили в Україні ще 610 людей. Загальні втрати окупантів становлять 175 160 військових.

Раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський розповів про ситуацію в Бахмуті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: