Росія провалила «великий» зимовий наступ – ISW

Читать на русском
Великий російський наступ не досяг цілей, поставлених кремлівським диктатором володимиром путіним, щодо захоплення адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей до 31 березня.

Росія не досягла поставлених цілей – повністю захопити Донецьку і Луганську області – до кінця березня.

Про це говориться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Військові аналітики повідомляють, що зимовий наступ російських військ не досягнув поставленої Кремлем мети – захоплення територій по адміністративних кордонах Донецької та Луганської областей до 31 березня.

Також вони вказують на стурбованість російських воєнкорів через те, що війська РФ повинні завершити свої наступальні операції в Бахмуті та Авдіївці, щоб підготуватися до контрнаступів України – вони очікуються між 16 квітня та 9 травня.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

Російські блогери розчаровані тим, що протягом зими не було вирішальних боїв. Вони вказують на те, що росія не зможе продовжувати широкомасштабну наступальну операцію без контролю над Бахмутом та Авдіївкою впродовж наступних тижнів.

Фахівці ISW нагадали, що причинами відсутності успіху у росіян є постійна нездатність командування окупантів зрозуміти часові та просторові відносини, пов'язані з такою кампанією, а також нестача бойової потужності.

У звіті також йдеться про те, що зростаючі спекуляції щодо змін у військовому командуванні рф, ймовірно, вказують на те, що росія може невдовзі здійснити перестановки у вищому військовому командуванні. Головна причина – невдала зимова наступальна операція.

Раніше про провал зимового наступу росіян на Донбасі заявили у британській розвідці.

Також повідомлялося, що успішні контрнаступи України можуть змусити путіна до переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: