Росіяни ще мають час піти, інакше ми їх знищимо – Зеленський про наступ ЗСУ

Читать на русском
Глава держави наголосив, що є лише один шлях зупинити російську агресію – здобути військову перемогу над рф.
Фото: Офіс президента України

Українські війська активно готуються до контрнаступу та деокупації захоплених росіянами територій, і якщо окупанти не покинуть Україну, то їх буде знищено.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський під час поїздки на Чернігівщину, його цитує Укрінформ.

Підготовка до контрнаступу: скільки та яких танків Україна чекає від союзниківСоюзники пообіцяли Україні сотні західних та модернізованих радянських танків. На інфографіці – на яку техніку чекає Україна і скільки вже поставлено.

Глава держави не став називати терміни початку наступу ЗСУ. Однак він підкреслив, що українські воїни готуються до того, щоб «бути сильними в бою і почати звільняти нашу землю».

«Я не говоритиму про конкретні речі, тому що ми не можемо дати можливість терористам з росії підготуватися до наших методів та кроків щодо деокупації. Але ми це зробимо і вони повинні це знати. Вони ще мають час піти, інакше ми їх знищимо», - зазначив Зеленський.

Він додав, що Україна прагне миру, але досягти його можна лише одним шляхом – у випадку військової перемоги над рф.

«Ми хочемо миру, але як можна досягти миру з росією? Тільки шляхом перемоги на полі бою у нашій країні, на нашій землі, щоб зупинити росію», – резюмував президент.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков вже озвучив терміни контрнаступу ЗСУ. За його словами, важливу роль у наступі має відіграти озброєння, передане західними союзниками.

У Пентагоні оцінили шанси України на успішний весняний наступ. Там зазначили, що Україна, користуючись значним виснаженням російської армії та постачанням західної зброї, має «дуже добрі шанси» на успіх.

Також повідомлялося, що вдалий контрнаступ України може змусити путіна до переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: