У Міноборони Великої Британії оцінили чисельність втрат рф у війні проти України

Читать на русском
У цю цифру входять як військовослужбовці регулярної армії росії, так і найманці, яких масово використовують росіяни
Ілюстративне фотоFacebook

Згідно з останніми оцінками західних розвідувальних спільнот, в тому числі американської розвідки, втрати росії у війні з Україною вже становлять понад 220 тисяч убитими та пораненими.

Про це заявив 29 березня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, повідомляє британський канал Sky News.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

Зокрема, Воллес зазначив, що ситуація на полі бою в Україні явно не на користь російських військ. Росіяни за останній час практично не досягли жодного прогресу та зазнають величезних втрат.

«Російські війська мають деякі дійсно значні та глибокі системні проблеми на цю мить у своїх діях. За останніми оцінками США, які я бачив, кількість жертв перевищує 220 тисяч загиблих і поранених» – зазначив він.

За його словами, в цю цифру входять як військовослужбовці регулярної армії росії, так і найманці, яких масово використовують росіяни, зокрема, для спроб штурму Бахмута.

Нагадаємо, що російська армія під час війни з Україною зазнала нищівних втрат в офіцерському складі; число ліквідованих офіцерів перевалило позначку у дві тисячі одиниць, а реальні втрати можуть бути ще вищими.

Додамо, що втрати російської армії тільки за останню добу склали 610 одиниць особового складу. З початку вторгнення в лютому минулого року було знищено 172 тисячі 340 окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: