Австралія поставить Україні системи дистанційного керування зброєю

Читать на русском
Контракт передбачає постачання систем протягом 2023 та 2024 років за умови проведення демонстраційних випробувань у найближчі тижні.
Система RWS на нідерландському Boxer CRVФото: eos-aus.com

Збройні сили України отримають до 100 систем дистанційного керування зброєю, розроблених в Австралії.

Про це йдеться у заяві австралійської компанії Electro Optic Systems.

Продаж озброєння: які країни є найбільшими експортерами та імпортерамиЯкі країни є найбільшими експортерами озброєння у світі, кому його продають – на інфографіці.

Там розповіли, що підрозділ компанії – EOS Defense Systems – уклав контракт з українським держпідприємством «СпецТехноЕкспорт» на постачання в Україну «своїх важких RWS, включаючи запасні частини та супутні послуги». Сумарна вартість угоди може сягнути 80 млн доларів.

Контракт передбачає постачання систем протягом 2023 та 2024 років за умови проведення демонстраційних випробувань у найближчі тижні.

«EOS пишається тим, що підтримує Збройні сили України та народ України, надаючи країні свої системи дистанційного керування зброєю. Це сприятиме задоволенню найважливіших потреб країни в галузі безпеки та оборони», – заявив виконавчий директор EOS Андреас Швер.

У компанії зазначають, що RWS добре зарекомендували себе в Австралії, Північній Америці, Європі та Південно-Східній Азії. Система може інтегруватися в різні транспортні засоби та використовуватися для широкого спектру завдань, включаючи автоматичне відстеження цілей та ведення вогню, не виходячи з машини.

Нагадаємо, нещодавно 18 країн Європи підписали угоду щодо закупівлі боєприпасів для України. Пізніше до плану закупівель приєдналися Іспанія та Польща.

Раніше глава Пентагону назвав «головну потребу українців» на полі бою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: