Норвегія та Данія домовилися передати Україні велику партію снарядів для ЗСУ

Читать на русском
Терміни, в які будуть випущені та доставлені снаряди, не вказуються, проте передбачається, що вони будуть передані разом з САУ Caesar
Ілюстративне фотоlifeinnorway

Данія та Норвегія уклали домовленість передати Україні 8 тисяч артилерійських снарядів калібру НАТО в 155 мм, вироблених обома країнами спільно.

Про це повідомляє Міністерство оборони Данії 3 квітня.

NYT: війна в Україні змусила США поспіхом відроджувати оборонну промисловістьПентагон готовий давати замовлення на багато мільярдів доларів – але промисловість не може їх виконати. Біда навіть з настільки простими виробами, як шарикопідшипники

Передбачається, що збірка боєприпасів для України буде вестися спільно. Норвегія займеться корпусами снарядів, Данія надасть вміст для боєприпасів – порохові заряди, вогнегасники та запальні трубки.

«Українці як і раніше гостро потребують боєприпасів для своєї боротьби за свободу проти росії. Разом з іншими країнами ЄС і НАТО Данія активно займається підготовкою різної військової допомоги. Важливим прикладом є наша співпраця з Норвегією» – заявив міністр оборони Данії Троелс Лунд Поульсен.

Терміни, в які будуть випущені та доставлені снаряди, не вказуються, проте передбачається, що вони будуть передані разом з САУ Caesar, які Данія погодилася передати Україні на початку 2023 року, але ще не доставила.

Нагадаємо, Болгарія, швидше за все, продасть Україні величезну кількість боєприпасів через посередників, що може істотно вплинути на хід війни.

Нагадаємо, 20 березня Євросоюз погодив план постачання в Україну боєприпасів на суму 2 млрд євро. Україні планують передати мільйон 155-міліметрових артилерійських снарядів протягом наступних 12 місяців, а також поповнити запаси ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: