Влада Хорватії підтвердила передачу Україні гелікоптерів Мі-8

Читать на русском
Міністр оборони Хорватії не став називати кількість гелікоптерів, які планують передати. Однак ЗМІ раніше повідомляли про наміри поставити 14 Мі-8.
Фото: defence-ua.com

Найближчим часом уряд Хорватії поставить Україні партію гелікоптерів Мі-8, які раніше були виведені зі складу хорватської армії.

Про це заявив міністр оборони країни Маріо Баножич під час спільного брифінгу із главою українського оборонного відомства Олексієм Резніковим.

У відповідь на питання, яке стосувалося планів передачі Україні озброєння, Баножич підтвердив інформацію ЗМІ про те, що Хорватія планує передати ЗСУ гелікоптери Мі-8.

«Хорватський уряд із самого початку війни підтримує Україну, допомагає у фінансовому, технічному, матеріальному та політичному плані. Є рішення, що зараз у процесі розгляду нашим урядом. І один із пунктів таких рішень – це вертольоти Мі-8. І я думаю, що найближчим часом ми зможемо завершити їхню передачу», – заявив Баножич.

Міністр оборони Хорватії не став називати кількість гелікоптерів, які планують передати. Однак ЗМІ наприкінці лютого повідомляли про наміри поставити 14 Мі-8.

Нагадаємо, напередодні про плани передати Україні свої вертольоти заявила влада Північної Македонії. Йдеться про 12 одиниць Мі-24, які до цього купили саме в України.

Раніше повідомлялося, що Словаччина передала Україні першу партію винищувачів МІГ-29.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: