Німеччина передала Україні більше танків Leopard 2, ніж було погоджено – Пісторіус

Читать на русском
Пісторіус нагадав, що ФРН передала українській стороні на 4 танки більше, ніж було погоджено раніше.
LiveJournal

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловився про передачу Україні танків Leopard 2, зазначивши, що взяті на себе зобов'язання щодо військової допомоги для нашої країни виконує у строк.

Про це йдеться у повідомленні в Twitter голови Міноборони Німеччини.

«Обіцяно - виконано: 18 основних бойових танків Leopard 2 A6, а також пакети з боєприпасами та запасними частинами прибули сьогодні в Україну», - написав Пісторіус.

Керівник німецького оборонного відомства також додав, що передача «Леопардів» Силам оборони України відбулася в зазначені терміни.

Кому та скільки танків Leopard продала НімеччинаУ які країни та скільки танків Leopard 1 та Leopard 2 експортувала Німеччина – на інфографіці.

Водночас, міністр переконаний, що ця військова техніка матиме вирішальне значення на фронті в Україні.

Пісторіус нагадав, що ФРН передала українській стороні на 4 танки більше, ніж було погоджено раніше. Він зазначив, що «на них можна покластися».

Нагадаємо, про передачу Україні бойових машин повідомив портал Spiegel. За інформацією журналістів, бойові машини залишили Німеччину ще наприкінці минулого тижня і тепер перетнули український кордон. Крім цього, за даними видання, Німеччина поставила 40 гусеничних БМП Marder.

Згодом канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив повідомлення німецьких ЗМІ про постачання до України танків Leopard 2A6.

Також вчора стало відомо, що Україна отримала перші британські танки Challenger 2. Їх презентував міністр оборони Олексій Резніков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: