Голова Пентагону назвав «головну потребу українців» на полі бою

Читать на русском
Згідно зі словами Остіна, якщо буде ухвалене рішення щодо винищувачів F-16, то для забезпечення цих можливостей знадобиться приблизно 18 місяців.
ПентагонGetty Images

Керівник Міноборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив, що наразі Україні найбільш потрібні протиповітряна оборона, зброя великої дальності та бронетехніка, а винищувачі F-16 «на цій стадії війни» українцям не допоможуть.

Про це повідомляє Голос Америки, з посиланням на заяву Остіна під час слухань в сенатському Комітеті з питань збройних сил.

«Зараз головна потреба українців – це протиповітряна оборона. Це критична необхідність на полі бою. Їм також потрібна зброя великої дальності та бронетехніка. І ми надаємо їм значний пакет таких можливостей. Ми також навчаємо їх та гарантуємо забезпечення наданого озброєння», - зазначив він.

«Крила для свободи»: скільки літаків обіцяли Україні союзники та скільки вже передалиЗ винищувачів Україні поки що відправили лише радянські МіГ-29. Які літаки обіцяли та що передали – на інфографіці.

Згідно зі словами Остіна, якщо буде ухвалене рішення щодо винищувачів F-16, то для забезпечення цих можливостей знадобиться приблизно 18 місяців. Але це не допоможе українцям «на цій стадії війни».

«Чи можуть українці отримати винищувачі у майбутньому? Ми всі віримо, що так. Потенційно це можуть бути або F-16, або інші літаки четвертого покоління. Тож ми продовжимо працювати з нашими партнерами, щоб переконатися, що Україна має саме те, що їй потрібно», - додав голова Пентагону.

Нагадаємо, Україна направила Фінляндії запит на тристороннє обговорення передачі винищувачів F/A-18 Hornet. Обговорення повинно проходити за участю США, оскільки літаки зроблені американською компанією.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг не виключає надання Україні винищувачів F-16.

Радянські літаки, які використовують Збройні Сили України, зокрема, винищувачі теоретично можна модернізувати під західні стандарти, однак це обійдеться в чималі гроші та займе багато часу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: