У Білому домі заявили, що Байден цілком довіряє розслідуванню щодо вибухів на Nord Stream

Читать на русском
Наразі тривають три незалежні односторонні розслідування, їх ведуть слідчі органи трьох європейських країн - Швеції, Данії й Німеччини.
Getty Images

Президент США Джо Байден довіряє розслідуванню Швеції, Данії та Німеччини щодо вибухів на газогонах Nord Stream-1/Nord Stream-2.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу.

«Наразі тривають три незалежні односторонні розслідування, їх ведуть слідчі органи трьох європейських країн - Швеції, Данії й Німеччини», - наголосив Кірбі.

Аварія чи саботаж: що сталося з газопроводами «Північний потік»Що сталося з російськими газопроводами Північний потік та які є версії аварії – на інфографіці.

Він підкреслив, що американський лідер має «повну впевненість, що ці розслідування будуть проведені максимально ретельно».

Зазначимо, що напередодні росія не змогла набрати достатню кількість голосів у Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй за внесену нею резолюцію щодо розслідування вибухів на «Північних потоках».

Нагадаємо, російські газопроводи «Північний потік» та «Північний потік-2», підірвані наприкінці вересня 2022 року, продовжують привертати до себе увагу світової громадськості.

Раніше інцидент вже назвали диверсією, а країна-агресор вимагала проведення «міжнародного розслідування» вибуху, в чому їй було закономірно відмовлено. Але останнім часом тема ПП/ПП-2 знову «спливла», оскільки на Заході почали заявляти – до підриву газопроводу нібито причетна Україна.

Також «Слово і діло» спробувало розібратися в тому, чи є в історії зі знищенням ПП/ПП-2 «український слід» і кому насправді було б вигідно підірвати газопроводи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: