Підрив «Північних потоків»: Зеленський відповів на чутки про можливу причетність України

Читать на русском
На думку президента, поширення таких чуток може грати на руку як росії, так і бізнес-елітам, пов'язаним із країною-окупантом.
Фото: Офіс президента України

Україна не має жодного відношення до диверсій на російських підводних газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2».

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з прем'єром Фінляндії Санною Марін, повідомляє «Слово і Діло».

Західна розвідка вже кілька місяців знає ім'я організатора вибухів на «Північному потоці» – TimesЗахідній розвідці вже кілька місяців відоме ім'я українця, який нібито стоїть за організацією вибухів на Північному потоці. Це приватна особа, яка не пов'язана з урядом.

«Ми не маємо до цього жодного стосунку. Я звертав би на це увагу і аналізував, кому така дезінформація потрібна. Українці точно цього не робили. І це найголовніше», – повідомив глава держави.

На думку президента, поширення таких чуток може грати на руку як росії, так і бізнес-групам, які намагаються уникнути санкцій.

«Я вважаю, що це дуже небезпечно, що деякі незалежні медіа роблять такі кроки. Це грає тільки на руку росії або бізнес-групам, які зацікавлені в тому, щоб не вводилися потужні санкції, тому що страждає на бізнес, і ці групи можуть бути не тільки на території росії, на жаль», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, напередодні деякі західні видання, у тому числі The New York Times, повідомили, що до підриву газопроводів може бути причетне «проукраїнське угруповання».

А видання The Washington Post, у свою чергу, з посиланням на джерела написало, що у слідства немає доказів причетності до вибухів певної країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: