Західна розвідка вже кілька місяців знає ім'я організатора вибухів на «Північному потоці» – Times

Читать на русском
Західній розвідці вже кілька місяців відоме ім'я українця, який нібито стоїть за організацією вибухів на Північному потоці. Це приватна особа, яка не пов'язана з урядом.

Представники західної розвідки вже кілька місяців знають їм українця, який нібито стоїть за організацією вибухів на газопроводі «Північний потік».

Про це повідомляє британське видання The Times із посиланням на джерела.

Аварія чи саботаж: що сталося з газопроводами «Північний потік»Що сталося з російськими газопроводами Північний потік та які є версії аварії – на інфографіці.

Як пише газета, за тиждень після вибухів співробітники делегації Скандинавських країн у Брюсселі вийшли після брифінгу розвідки в посольстві «під враженням від детальної інформації, яку так швидко отримали».

Вибухи були організовані «не американцями, росіянами чи поляками, як представникам країн, мабуть, повідомила їхня розвідка», а «приватними особами з України, які не пов'язані з урядом».

Ім'я організатора нібито вже кілька місяців відоме розвідці, але його не розкривають, щоб не підставляти Україну.

Нагадаємо, напередодні деякі західні видання, у тому числі The New York Times, повідомили, що до підриву газопроводів може бути причетне «проукраїнське угруповання».

Сьогодні The Washington Post з посиланням на джерела написало, що у слідства немає доказів причетності до вибухів певної країни.

Міністр оборони Олексій Резніков спростував повідомлення про нібито причетність України до вибухів на газопроводах «Північний потік».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: