За диверсіями на «Північних потоках» може стояти «проукраїнське угруповання» – NYT

Читать на русском
Згідно з американськими розвідданими, угруповання діяло без відома президента України Володимира Зеленського та інших українських офіційних осіб.
Фото: Reuters

Нові розвіддані США вказують на причетність до підриву російських підводних газопроводів «Північний потік-1» та «Північний потік-2» невідомого «проукраїнського угруповання».

Про це повідомляє видання The New York Times із посиланням на джерела в американській адміністрації.

Росія вирішила законсервувати «Північні потоки» – ReutersОчікується, що найближчим часом рф займеться герметизацією місця розриву і нанесенням спеціального покриття на труби для запобігання корозії від води.

За даними журналістів, до вибухів ниток «Північних потоків» швидше за все причетні опоненти диктатора володимира путіна. Атаку могли здійснити «громадяни України чи росії», або ж «змішана група» людей.

Вибухівку, ймовірно, заклали досвідчені водолази, які не мають відношення до збройних сил та спецслужб. У той же час, вказується, що диверсанти могли пройти спецпідготовку в минулому.

При цьому американська розвідка не має доказів причетності до підриву президента України Володимира Зеленського чи інших українських чиновників та офіційних осіб. Більш того, у NYT заявляють, що влада в Києві могла не знати про підготовку диверсії.

Джерела видання відмовилися говорити про те, як було отримано ці розвіддані. Також було заявлено, що американська влада продовжує працювати над встановленням усіх фактів.

Нагадаємо, у вересні на «Північних потоках» було зафіксовано кілька витоків газу. Під час розслідування ушкоджень газопроводів правоохоронці дійшли висновку, що нитки газопроводів постраждали внаслідок диверсії – на місцях ушкоджень слідчі знайшли сліди вибухових речовин.

Раніше у Німеччині визнали, що «Північний потік-2» став одним із чинників початку війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: