Вибухи на «Північних потоках»: Радбез ООН не підтримав резолюцію росії про розслідування

Читать на русском
Для ухвалення цієї резолюції потрібно було щонайменше дев'ять голосів за, однак Сполучені Штати все одно могли б накласти вето, якби захотіли.
Reuters

Країна-агресор не змогла набрати достатню кількість голосів у Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй за внесену нею резолюцію щодо розслідування вибухів на «Північних потоках».

Про це повідомляє CNN.

Аварія чи саботаж: що сталося з газопроводами «Північний потік»Що сталося з російськими газопроводами Північний потік та які є версії аварії – на інфографіці.

Зазначається, що лише три країни проголосували за запропоновану резолюцію, а 12 країн утрималися.

Для ухвалення цієї резолюції потрібно було щонайменше дев'ять голосів «за», однак Сполучені Штати все одно могли б накласти вето, якби захотіли.

Посол США Роберт Вуд заявив в Радбезі ООН, що США не мають нічого спільного з атакою на «потоки». Він також поставив під сумнів, чому росія намагатиметься ухвалити резолюцію після того, як більшість членів РБ ООН висловили незгоду з цією ідеєю.

Водночас, посол росії в ООН Василь Небензя заявив, що правда не буде розкрита, і закликав до відповідальності.

Нагадаємо, що російські газопроводи «Північний потік» та «Північний потік-2», підірвані наприкінці вересня 2022 року, продовжують привертати до себе увагу світової громадськості.

Раніше інцидент вже назвали диверсією, а країна-агресор вимагала проведення «міжнародного розслідування» вибуху, в чому їй було закономірно відмовлено. Але останнім часом тема ПП/ПП-2 знову «спливла», оскільки на Заході почали заявляти – до підриву газопроводу нібито причетна Україна.

Також «Слово і діло» спробувало розібратися в тому, чи є в історії зі знищенням ПП/ПП-2 «український слід» і кому насправді було б вигідно підірвати газопроводи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: