Зеленський назвав дві причини, чому ЗСУ мають утримати Бахмут

Читать на русском
Президент упевнений – перемога у Бахмуті відкриє росіянам шлях для захоплення інших міст на сході України.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому ЗСУ продовжують обороняти Бахмут, незважаючи на постійний штурм міста з боку росіян.

Свою позицію глава держави висловив в інтерв'ю CNN.

ЗМІ озвучили загальні втрати російської армії у боях під БахмутомЗахідні структури не мають точних даних про плани російської сторони, тому не виключено, що битва за Бахмут може тривати ще досить довго.

За його словами, українським військам необхідно утримати місто із двох причин. По-перше, якщо окупанти займуть Бахмут, це відкриє їм шлях для захоплення інших міст на сході України.

«Ми розуміємо, що після Бахмута вони не зупиняться, а підуть далі. Вони можуть піти на Краматорськ, Слов'янськ. Фактично це відкриє їм дорогу на інші міста України донецьким напрямом. Ось чому наші хлопці там стоять», – заявив Зеленський.

По-друге, взяття Бахмута, хай і повністю зруйнованого, підвищить бойовий дух усередині країни-окупанта.

«Росії потрібна хоч якась перемога, навіть якщо її буде досягнуто шляхом руйнування всього в Бахмуті, вбивств усіх мирних жителів. Їхній маленький прапор, встановлений над Бахмутом, допоможе мобілізувати суспільство, щоб створити уявлення про те, що вони є такою потужною армією», – резюмував президент.

Нагадаємо, напередодні на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача було обговорено доцільність оборони Бахмута. В ОПУ повідомили, що військове керівництво виступило за продовження операції.

Раніше ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин допустив відступ своїх підрозділів з-під Бахмута та розповів про можливі наслідки такого рішення для країни-окупанта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: