Окупанти відмовляються виконувати накази командирів – у Генштабі розповіли про нову «тенденцію»

Читать на русском
Генштаб ЗСУ зафіксував кілька випадків, коли російські військові відмовлялися виконувати накази командирів – 23 та 25 березня.

У Генштабі зафіксували нову «тенденцію» на війні, коли окупанти відмовляються виконувати накази командирів. Зокрема, 23 березня за відмову виконувати бойове завдання було обеззброєно та доставлено до Макіївки близько 70 добровольців із формувань «Невський» та «Ветерани». Аналогічний випадок стався 25 березня – виконувати наказ відмовився особовий склад роти розвідки супротивника, який діє на Авдіївському напрямку.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Підготовка до контрнаступу: скільки та яких танків Україна чекає від союзниківСоюзники пообіцяли Україні сотні західних та модернізованих радянських танків. На інфографіці – на яку техніку чекає Україна і скільки вже поставлено.

Щодо ситуації на фронті: минулої доби українські військові відбили 57 атак окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. В епіцентрі бойових дій залишаються Білогорівка, Бахмут, Авдіївка, Мар'їнка та їхні околиці.

Минулої доби противник завдав 18 авіаційних і 3 ракетних ударів, здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах оперативна ситуація без істотних змін, ознак формувань наступальних угруповань немає.

На Куп'янському та Лиманському напрямках минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Крохмальне, Новоселівське, Стельмахівка, Білогорівка, Верхньокам'янське та Берестове.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати місто, але ЗСУ відбивають численні атаки. Минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське, Предтечине та Озарянівка Донецької області.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії у напрямку населених пунктів Новокалинове, Красногорівка, Степове, Первомайське та Мар'їнка – успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Водночас, наші захисники збили ворожі БПЛА «Орлан-10» та «ZALA». Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки супротивника, зенітно-ракетний комплекс та склад боєприпасів.

Нагадаємо, глава Пентагону вважає, що Україна має «дуже хороші шанси» здійснити успішний контрнаступ навесні цього року.

Раніше експерти описали сценарій весняного контрнаступу ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: