Загроза ядерного удару рф: перший запуск ядерної ракети по Україні зруйнує всю світову безпеку

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

У разі, якщо росія все ж таки вирішить завдати ядерного удару по Україні, це може повністю зруйнувати абсолютно всю систему світової безпеки. Всі поточні військові блоки різко втратять свою актуальність.

Таку думку висловив політолог Андрій Горбенко в коментарі «Слово і діло».

«Якщо росія зважиться на застосування ядерної зброї в будь-якому її вигляді, абсолютно всі нинішні колективні інститути безпеки перестануть мати будь-яку актуальність. Це станеться в той самий момент, як будь-який російський ядерний заряд піде на старт – і навіть якщо він не приземлиться, навіть якщо він буде збитий, після цього всі країни, які не мають ядерної зброї, але мають на це гроші, почнуть розробку ядерного озброєння» – сказав він.

Останній аргумент: чи зважиться росія на застосування ядерної зброїЧи зможе росія використати ядерну зброю в Україні, чим вона може вдарити та що думають експерти – в матеріалі Слово і діло

На його думку, основа ООН та інших міжнародних інституцій, включаючи НАТО та Європейський Союз, просто перестане бути актуальною. Німеччина, Польща, Японія, будь-які більш-менш багаті або компетентні країни почнуть робити свою ядерну зброю, оскільки це стане не просто гарантією безпеки, а чи не запорукою виживання.

«І це буде вже зовсім інший світ – з іншими союзами та іншими важелями впливу» - резюмував політолог.

Нагадаємо, на думку західних аналітиків, президент росії володимир путін прагне залякати Захід ядерними погрозами, щоб домовитися з Україною про припинення вогню. Він хоче використовувати його для переозброєння. Є три умови, за яких путін все ж таки піде на застосування ядерної зброї.

У НАТО вже зазначили, що ядерна риторика президента росії володимира путіна необачна, він повинен чітко зрозуміти, що ядерну війну виграти неможливо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: