У Держприкордонслужбі розповіли, скільки військових рф знаходиться на території Білорусі

Читать на русском
За словами речника ДПСУ, зменшення білоруського угруповання пов'язане, насамперед, з тим, що Росія перекинула частину військ на схід України.
Фото: Reuters

Російська окупаційна армія зменшила чисельність свого угруповання на території Білорусі.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Як змінювалась орієнтовна чисельність російських військових на території БілорусіЯк змінювалася орієнтовна чисельність російських військових у Білорусі – на інфографіці. Наразі та знаходиться близько 9 тисяч окупантів.

За його словами, зараз у Білорусі перебувають трохи більше чотирьох тисяч військовослужбовців країни-окупанта. Вони проходять військову підготовку або беруть участь у спільних навчаннях.

«Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою, але, як ми бачимо, Білорусь не припиняє підтримувати росію в цій війні. І, власне, продовжує надавати свою територію та повітряний простір для підрозділів рф. За нашими даними, зараз там перебувають трохи быльше 4 тисяч російських військових», – розповів Демченко.

За його словами, зменшення білоруського угруповання пов'язане, насамперед, з тим, що росія перекинула частину військ з цього напрямку на схід України.

Нагадаємо, 25 березня російський диктатор володимир путін заявив, що вирішив розмістити ядерну зброю на території Білорусі. У МЗС України вимагають скликати термінове засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з ядерними загрозами кремля.

Напередодні командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що українські військові здійснюють весь комплекс заходів щодо забезпечення готовності до будь-яких дій росії з боку Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: