Посилили всі види розвідки, щоб не допустити цього: Наєв про можливий наступ з Білорусі

Читать на русском
Наразі окупанти не готові розпочати наступ на північному напрямку, але українські військові передбачають можливі сценарії та готуються до них.
Командування Об'єднаних Сил ЗС України

Наразі окупанти не готові розпочати наступ на північному напрямку, але українські військові передбачають можливі сценарії та готуються до них.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю РБК-Україна.

Ударних формувань на території Білорусі наразі не виявлено, росія використовує інфраструктуру республіки як місце підготовки і відновлення свого особового складу. Та українські військові здійснюють весь комплекс заходів щодо забезпечення готовності підпорядкованих угруповань до будь-яких дій росії.

«Станом на сьогодні противник не готовий вести наступальні дії на північному напрямку, але ми розуміємо та передбачаємо можливі сценарії розвитку ситуації. Виходячи з ймовірного характеру дій противника, ми здійснюємо весь комплекс заходів щодо забезпечення готовності підпорядкованих угруповань до будь-яких дій росії – починаючи з відбиття авіаційних та ракетних ударів, недопущення дій його диверсійних сил до відбиття повторного вторгнення», – зазначив Наєв.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

Зокрема, українське військове командування, щоб не допустити раптові дії противника посилило всі види розвідки. Наразі здійснюється моніторинг обстановки, в тому числі з використанням засобів повітряної та космічної розвідки. Здійснюється прикриття військ та критичних об’єктів інфраструктури від авіаційних та ракетних ударів противника, а також вдосконалюється фортифікаційне обладнання оборонних рубежів. Також розгорнута система підготовки органів військового управління, військових частин та підрозділів.

«Цей комплекс охоплює широкий спектр питань, починаючи з одиночної підготовки і закінчуючи ротними та батальйонними навчаннями. Проводяться тренування резервів, готуються до виконання вогневих завдань артилерійські підрозділи, здійснюється підготовка операторів БпЛА», – додав командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Нагадаємо, на початку березня у Білорусі провели ротацію та вивели частину російських військ.

Пізніше стало відомо, що тренувальний табір на одному з полігонів в країні згортати не збираються. Наразі там очікують на нову групу російських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: