Окупанти готують провокацію на кордоні України з Білоруссю – ГУР

Читать на русском
Для детального висвітлення провокації планують організувати пряму трансляцію за участю російського пропагандиста Володимира Соловйова, який має приїхати до Білорусі.

Російські окупанти планують влаштувати масштабну провокацію на українсько-білоруському кордоні.

Такими даними поділилися у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

Там зазначили, що найближчим часом на територію Білорусі має приїхати пропагандист Володимир Соловйов. Його основним завданням стане висвітлення подій на кордоні між країнами.

Крім того, 11 березня росія має намір організувати телерадіоміст і пряму трансляцію з «місця подій» для пропагандистських ЗМІ.

За даними ГУР, для організації провокації до Білорусі прибуло кілька груп росіян. Плани окупантів передбачають загрозу руйнування об'єктів інфраструктури та можливі жертви серед мирного населення.

«Мета провокації – створення ворожої суспільної думки щодо України з боку білоруських громадян та забезпечення повноцінної участі збройних сил країни у війні на боці рф», – заявили в разведке.

Напередодні в Білорусі зросла активність вертольотів рф біля кордонів з Україною. Спостерігачі зазначають, що з ранку 9 березня з аеродрому «Мачулищи» почали злітати гелікоптери Мі-24 та Мі-8. Зокрема, 5 гелікоптерів приземлилися на аеродром «Лунінець», який розташований ближче до кордонів з Україною, а ще один гелікоптер Мі-8 вирушив на полігон «Лепельський».

Раніше самопроголошений президент Олександр Лукашенко знову заявив, що «Білорусь не має наміру бути втягнутою у війну».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: