Зеленський підбив підсумки тижня і подякував західним країнам за нові пакети оборонної підтримки

Читать на русском
За цей тиждень Україна отримала рішення про нові пакети оборонної підтримки від США, Литви, Фінляндії, Німеччини. Шведський парламент затвердив уже 11-й пакет оборонної підтримки України.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський нагадав, що за цей тиждень Україна отримала рішення про нові пакети оборонної підтримки, зазначивши, що цього тижня наша країна «стала міцнішою, а ворог став іще більш ізольованим, іще більш безнадійним».

Про це він розповів у своєму вечірньому зверненні.

«Майже завершився ще один тиждень оборони, ще один тиждень, коли Україна стала міцнішою. І коли ворог став іще більш ізольованим, іще більш безнадійним», - зазначив президент.

Зеленський повідомив, що за цей тиждень Україна отримала рішення про нові пакети оборонної підтримки – від Сполучених Штатів, Литви, Фінляндії та Німеччини.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Шведський парламент затвердив 11-й пакет оборонної підтримки України. Також є безпековий пакет і «сильні домовленості» з Японією. Також півтора мільярди євро макрофіну від ЄС уже надійшли на рахунки Національного банку. Уряд Хорватії прийняв програму щодо лікування та реабілітації українських поранених воїнів.

  • Крім того, цього тижня Греція приєдналася до групи партнерів, що працюють над створенням спецтрибуналу, а Ісландія визнала Голодомор геноцидом українського народу.

  • На тижні завершилося навчання наших офіцерів і Національної гвардії, і Військово-Морських сил, і нашої армії. Від Харкова до Вінниччини, Львівщини, від Києва до Одеси. Національна академія Нацгвардії, Київський інститут Нацгвардії, Одеська морська академія, ще Національна академія сухопутних військ завершили спеціальний курс підготовки молодших лейтенантів.

  • На тижні були ухвалені й кілька важливих рішень нашого уряду. Зокрема, відзначу рішення, яке активізує виробництво безпілотників. Загалом цього року як мінімум 20 мільярдів гривень буде спрямовано на закупівлю дронів для наших воїнів.

  • Окремо відзначу співпрацю з Міжнародним кримінальним судом. Цей тиждень дав Україні угоду про відкриття офісу прокурора Міжнародного кримінального суду. Як на рівні нашої національної юстиції, так і на міжнародному рівні робимо все, щоб російські воєнні злочинці відповіли буквально за кожен удар по Україні, по наших людях.

  • Дякую кожному нашому воїну, усім, хто зараз у бою, усім, хто захищає наші позиції, захищає наш кордон, за те, що Україна міцно проходить і цей тиждень. Від Бахмута до Херсонщини, від Авдіївки до Харківщини. Дякую кожному й кожній, хто б’ється з ворогом, хто рятує наших бійців після поранень, хто тренує наших воїнів, хто постачає для української оборони все необхідне!

Нагадаємо, Зеленський заявив, що скептично ставиться до мирного плану КНР, який передбачає припинення бойових дій, але не включає пункт виведення всіх російських військ з території України.

Раніше президент пояснив, чому ЗСУ поки не розпочинають масштабний контрнаступ.

Також стало відомо, що Євросоюз підштовхує Сі Цзіньпіна до розмови із Зеленським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: