Зеленський зустрівся із делегацією Світового банку: які теми обговорили

Читать на русском
Президент подякував представникам організації за підтримку, яку Україна надає в ході повномасштабного вторгнення рф, а також за готовність приходити на допомогу навіть в умовах військових викликів.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із делегацією Світового банку, яку очолила віце-президент у справах Європи та Центральної Азії Ганна Б'єрде.

Про це у п'ятницю, 24 березня, повідомила пресслужба глави держави.

Президент подякував представникам організації за підтримку, яку Україна надає в ході повномасштабного вторгнення росії, а також за готовність «приходити на допомогу навіть в умовах військових викликів».

Скільки Україна отримала міжнародної допомоги у 2022 році: прем'єр назвав сумуМіжнародні партнери надали Україні практично один трильйон гривень 2022 року. Найбільше виділили США.

Зеленський обговорив з Б'єрде програми відновлення нашої країни, насамперед у сферах транспортної інфраструктури, електроенергетики та охорони здоров'я.

«Президент наголосив на актуальності реалізації програм із швидкого відновлення зруйнованих об'єктів інфраструктури, насамперед житлових будинків та навчальних закладів», – повідомили в Офісі президента.

Окрему увагу сторони приділили питанням реалізації програм зі страхування бізнесу в Україні та своєчасного надання Україні необхідної допомоги міжнародним донорам.

Варто зазначити, що за даними Світового банку, лише у 2023 році Україні знадобиться 14 мільярдів доларів інвестицій для відновлення та реконструкції критично важливих та пріоритетних об'єктів.

Раніше повідомлялося, що Світовий банк надасть Україні додаткову фінансову допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: