Влада ПАР навряд чи заарештує путіна, якщо він приїде до країни на саміт – Bloomberg

Читать на русском
За даними журналістів, уряд ПАР розглядає всі варіанти, щоб уникнути виконання ордера на арешт російського диктатора.
Фото: Reuters

Уряд Південно-Африканської Республіки веде активні юридичні консультації щодо ордера на арешт російського диктатора володимира путіна.

Про це повідомляє видання Bloomberg із посиланням на джерела у дипломатичних колах.

Римський статут: які країни підписали і ратифікували документРимський статут — головний документ роботи Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Його підписали і ратифікували 122 країни.

Журналісти зазначають, що Південна Африка зайняла дуже обережну позицію щодо війни рф проти України, і поки немає жодних гарантій того, що країна заарештує путіна, якщо той приїде на саміт БРІКС у серпні.

За словами співрозмовників видання в міністерстві закордонних справ, влада навряд чи стане затримувати будь-кого з глав держав, які відвідають саміт.

Більш того, уряд ПАР «розглядає всі варіанти, щоб уникнути виконання ордера на арешт».

Нагадаємо, міжнародний ордер на арешт володимира путіна, а також уповноваженого росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової був виданий 17 березня. Південна Африка ратифікувала Римський статут, і згідно з юридичною процедурою, повинна буде затримати путіна та доправити його до Гааги.

Влада росії вже заявила, що для них рішення Міжнародного кримінального суду ніякого значення не мають, а проти прокурора і суддів, які видали ордер на арешт путіна, вже порушили справу.

Раніше повідомлялося, що Конституційний суд Вірменії визнав юрисдикцію Гаазького суду і тепер зможе заарештувати путін, якщо той приїде до країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: