Вірменія визнала юрисдикцію Гаазького суду і тепер зможе заарештувати путіна

Читать на русском
Конституційний суд Вірменії визнав, що приєднання до Римського статуту відповідає Конституції. Тепер вірменська влада матиме юридичні підстави для затримання президента рф.
Фото: ТАСС

Конституційний суд Вірменії визнав, що приєднання до Римського статуту відповідає Конституції Вірменії.

Про це повідомляє місцевий портал ArmenPress.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

Рішення було прийнято в ході засідання суду 24 березня, воно є остаточним та набирає чинності з моменту його оголошення.

Його ухвалення означає, що Вірменія визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду та відповідних зобов'язань Єревана перед ним.

Тепер влада країни матиме юридичні підстави для затримання президента росії володимира путіна, якщо той приїде до Вірменії.

Нагадаємо, 17 березня Гаазький суд видав ордер на арешт російського диктатора путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Як відомо, тепер президентові країни-агресора загрожує арешт у країнах, які ратифікували Римський статут та визнають юрисдикцію МКС. Це більше ніж 120 держав, список – на інфографіці.

За інформацією української розвідки, після рішення Гаазького суду у кремлі вже шукають наступника путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: