Комісія ООН визнала , що рф винна в атаці на Драмтеатр у Маріуполі та Краматорський вокзал

Читать на русском
Згідно з висновком ООН, відповідальність за атаки на Драмтеатр у Маріуполі та залізничний вокзал у Краматорську несуть російські війська.
Reuters

Згідно з висновком ООН, відповідальність за атаки на Драмтеатр у Маріуполі та залізничний вокзал у Краматорську несуть російські війська.

Про це йдеться у доповіді незалежної міжнародної комісії із розслідування порушень в Україні.

Як зазначається, комісія розслідувала обставини нападів, скоєних або, ймовірно, скоєних російськими збройними силами, і дійшла висновку, що більшість атак мали невиборчий характер, а російські окупанти здійснювали напади із застосуванням вибухової зброї в населених пунктах, явно нехтуючи шкодою та стражданнями, завданими цивільному населенню.

Скільки цивільних українців загинуло за час повномасштабної війниДинаміка втрат серед цивільних українців за час повномасштабної війни – на інфографіці. Цифри приблизні, до них входять лише підтверджені ООН дані.

«Сотні цивільних осіб перебували в місцях, які постраждали від обстрілів залізничного вокзалу Краматорська та драматичного театру в Маріуполі та отримали поранення», - йдеться у доповіді.

Нагадаємо, що за інформацією росЗМІ, путін нібито здійснив робочу поїздку до окупованого Маріуполя. Повідомляється, що до Маріуполя російський диктатор нібито прилетів на вертольоті. Потім за кермом автомобіля, роблячи зупинки, він нібито об'їхав кілька районів міста, а у мікрорайоні «Невський» поговорив з містянами.

Водночас, президент України Володимир Зеленський у річницю атаки на драмтеатр у Маріуполі заявив, що не буде прощено жодної зруйнованої долі.

Раніше ми повідомляли, що Міжнародна слідча комісія з розслідування війни в Україні, яка діє під керівництвом ООН, поки не знайшла доказів геноциду, здійсненого росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: