Зеленський у роковини атаки на драмтеатр у Маріуполі: не пробачимо жодної зруйнованої долі

Читать на русском
У роковини удару рф по драмтеатру в Маріуполі Володимир Зеленський заявив, що Україна забезпечить відповідальність окупантів за злочини.
Reuters

Рік тому, 16 березня, російський літак скинув авіабомбу на будівлю драматичного театру у Маріуполі, внаслідок чого загинули сотні мирних жителів міста.

У роковини трагедії президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не пробачить окупантам жодної зруйнованої долі та забезпечить відповідальність за злочини.

На входах в Драмтеатр в Маріуполі були добре помітні написи «Діти»Якщо напис прекрасно видно з супутника, це означає, що її бачили й коригувальники російського вогню, і пілоти авіації

«Крок за кроком ми йдемо до того, щоб забезпечити повну відповідальність держави-терориста за скоєне проти нашої країни, нашого народу. Не пробачимо окупантам жодної зруйнованої долі. Пам'ятаємо всіх, чиє життя забрав російський терор», – заявив президент.

Нагадаємо, за даними журналістського розслідування Associated Press, внаслідок авіаудару по драмтеатру могли загинути близько 600 людей.

Через кілька місяців після теракту окупанти почали розбирати завали будівлі та потай вивозити тіла загиблих. Наприкінці минулого року будівлю драмтеатру було знесено. Таким чином, встановити справжню кількість загиблих наразі неможливо.

Правозахисники Amnesty International вважають удар по драмтеатру у Маріуполі воєнним злочином.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: