Генасамблея ООН підтримала українську «формулу миру»: хто виступив проти

Читать на русском

Генасамблея ООН ухвалила запропоновану Україною резолюцію до роковин вторгнення рф. Резолюція вимагає від росії повного виведення військ з України та припинення бойових дій.

Генеральна Асамблея ООН переважною більшістю голосів схвалила проєкт резолюції із закликом до росії зупинити бойові дії та вивести свої війська з України. Також резолюція закріплює основні положення запропонованої президентом України Володимиром Зеленським «формули миру».

«Клуб підтримки» росії: які країни Генасамблеї ООН голосують проти проукраїнських резолюційЯкі країни Генеральної асамблеї ООН голосують проти резолюцій, які засуджують дії росії в Україні – на інфографіці. Крім самої рф, постійно це роблять Білорусь, Північна Корея, Сирія.

У четвер, 23 лютого, Генасамблея ООН підтримала резолюцію, яка була висунута Україною та її прихильниками. В ній наголошується на необхідності якнайшвидше досягти всеосяжного, справедливого та міцного миру відповідно до установчого Статуту ООН.

Резолюцію підтримали 141 країна зі 193 членів ООН.

«Проти» проголосували 7 держав. Окрім звичних рф, Білорусі, Сирії, Північної Кореї та Ерітреї, серед противників ініціативи також опинилися африканська країна Малі та центрально-американська Нікарагуа.

Утрималися від голосування за документ 32 держави світу, зокрема, Китай, Іран, Індія, Арменія, Казахстан, Киргизтан, Монголія, Пакистан, Таджикистан, Узбекистан та кілька інших азійських, африканських і південно- й центрально-американських країн.

Нагадаємо, генсек ООН заявив, що ймовірність ескалації війни росії проти України продовжує зростати.

Також повідомлялося, які країни Генасамблеї ООН голосують проти проукраїнських резолюцій.

Раніше стало відомо, що в річницю вторгнення росії ООН ухвалить резолюцію про суверенітет і цілісність України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: