В ООН розповіли, скільки мирних жителів загинуло через війну в Україні

Читать на русском
Реальна кількість жертв через війну набагато вища, оскільки надходження інформації з деяких місць, де продовжуються інтенсивні бойові дії, затримується. Це стосується, зокрема, Маріуполя, Лисичанська, Попасної та Сєвєродонецька.
фото: ТСН

З початку повномасштабного вторгнення в Україну було зафіксовано 21 793 жертви серед цивільного населення. З них 8173 особи загинули.

Про це йдеться у даних Управління верховного комісара ООН з прав людини.

Як зазначається, крім понад 8 тисяч загиблих, ООН також зафіксувала 13 620 поранених через російську агресію.

Тільки за лютий було підтверджено 589 жертв, 138 мирних жителів загинули, а ще 451 - поранено. Причиною цього в більшості випадків є застосування вибухової зброї з широкою зоною ураження та вибухонебезпечні предмети.

При цьому, в Управлінні підкреслили, що реальна кількість жертв через війну набагато вища, оскільки надходження інформації з деяких місць, де продовжуються інтенсивні бойові дії, затримується. Водночас, багато повідомлень досі не підтверджено. Це стосується, зокрема, Маріуполя, Лисичанська, Попасної та Сєвєродонецька.

Нагадаємо, вранці 6 березня російські війська обстріляли населений пункт Козаче Новокаховської громади. Внаслідок обстрілу місцева мешканка отримала поранення ноги.

У Чорнобаївській громаді Херсонщини трактор наїхав на вибухівку, залишеній російськими окупантами. Є загиблий.

Також російські окупаційні війська за добу атакували прикордонні населені пункти Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів області. Є загиблі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: