Кислиця закликав ООН не дати росії головувати у Радбезі наступного місяця

Читать на русском
З квітня, за графіком, росія на місяць візьме на себе головування у Раді безпеки ООН. Кислиця закликав не дозволити цьому відбутися.
Укрінформ

З квітня, за графіком, росія на місяць візьме на себе головування у Раді безпеки ООН. Кислиця закликав не дозволити цьому відбутися.

Про це написав у Твіттері постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Він заявив, що досить ґвалтувати правосуддя та гнобити Статут ООН, потрібно заборонити росії головувати у Радбезі наступного місяця.

«Вторгнення рф Антоніу Гутерріш назвав «найсумнішим днем за його перебування на посаді». Це буде найсумнішим днем в історії ООН до 1 квітня 2023 року, якщо справедливість не візьме гору і рф почне головування в Радбезі», – йдеться в повідомленні.

Терористам тут не місце: чи можна вигнати росію з ООН і як це зробитиПро те, як можна вигнати росію з ООН і чому потрібно зробити це максимально швидко – в матеріалі Слово і діло

Водночас, за його словами, рішення про видалення росії з Радбезу ООН і щонайменше недопущення її головування в Раді не належить до компетенції генсека ООН, адже це питання до членів Ради.

«Рф має відчувати наслідки агресії і злочинів вже зараз», – наголосив Кислиця.

Нагадаємо, в грудні повідомлялося, що Україна порушить питання про перебування росії в Раді безпеки ООН.

Раніше двоє американських законодавців, які очолюють незалежну організацію з прав людини, представили в Конгресі резолюцію, яка закликає президента Джо Байдена вивести росію зі складу Ради безпеки ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: