Депортація українських дітей в росію: Рада звернулася до ООН

Читать на русском
Парламент вимагає невідкладно вдатися до рішучих кроків щодо припинення геноциду проти українського народу, а саме – депортації дітей.
фото Shutterstock

Верховна рада прийняла звернення до Комітету ООН з прав людини, Комітету ООН з прав дитини, Міжнародного суду ООН, Верховного комісара ООН у справах біженців через депортацію українських дітей до росії.

Проект постанови №9038 підтримали 330 народних депутатів на засіданні в п'ятницю, повідомив член фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграм.

Країна-агресор готує нову хвилю депортації українців – МінТОТОкупанти поспішають, оскільки розуміють, що деокупація українських територій відбудеться і не вірять в те, що зможуть утримати Херсонщину.

Згідно з документом, український парламент вимагає невідкладно вдатися до рішучих кроків щодо припинення геноциду проти українського народу щодо здійснення примусової депортації до держави-агресора або в межах окупованих територій України дітей-громадян України та дітей, які проживали в Україні, а також повернення їхнім батькам або законним. представникам.

У документі також уточнюється, що росія, порушуючи всі міжнародні договори, облаштувала на своїй території та в окупованому Криму 43 табори для «ідеологічного перевиховання» українських дітей. Майже через рік через них пройшли щонайменше 6 тисяч українських дітей, про що повідомив представник Держдепартаменту США Нед Прайс, пославшись на офіційний звіт Conflict Observatory.

Парламентарі акцентують, що у багатьох випадках рф нібито тимчасово евакуює дітей з території України під виглядом безкоштовних літніх таборів, а надалі перешкоджає поверненню дітей їхнім батькам та законним представникам.

Рада закликає міжнародне виступити єдиним фронтом проти збройної агресії росії проти України та геноциду українського народу.

Нагадаємо, як діяти рідним депортованих дітей раніше розповідав омбудсмен.

Жертвами російського вторгнення за рік стали понад 460 дітей в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: