МВФ змінив правила кредитування для програми допомоги Україні

Читать на русском
МВФ схвалив зміни до своїх правил кредитування, які дозволяють йому допомагати країнам, що стикаються з надзвичайно високою невизначеністю.
bank.gov.ua

Міжнародний валютний фонд схвалив зміни до своїх правил кредитування, які дозволяють йому допомагати країнам, що стикаються з надзвичайно високою невизначеністю.

Про це йдеться в пресрелізі на сайті МВФ.

Як зазначається у заяві, зміни застосовуються в ситуаціях, пов'язаних з екзогенними шоками, які не піддаються контролю з боку влади країни і не впливають на її економічну політику. Відповідні зміни відкривають шлях для фінансової підтримки України.

Які вимоги висував МВФ до України за останні 26 роківНайчастіше МВФ домагався від України проведення повноцінної реформи банківського сектору. Деякі вимоги досі залишаються виконаними лише формально.

При цьому, схвалюючи зміни до політики фінансових гарантій, виконавча рада зазначила, що реалізація програми, яка підтримується фондом, у випадках надзвичайно високої невизначеності вимагатиме ретельної оцінки того, чи буде такий план здійсненним і надійним, враховуючи його ймовірні характеристики ризику.

Фонд традиційно надавав позики лише тим країнам, які мають чіткий план погашення заборгованості, щоб забезпечити можливість продовження кредитування інших країн.

Нагадаємо, 15 березня постійний представник МВФ в Україні підтвердив, що у переговорах щодо нової кредитної програми спостерігається прогрес.

За інформацією ЗМІ, нова чотирирічна програма МВФ для України на суму орієнтовно 15 млрд доларів передбачає виділення 4,5 млрд до кінця року або 5,5 млрд протягом найближчих 12 місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: