G7 готова підтримати Україну для отримання коштів від МВФ – Bloomberg

Читать на русском
Схвалення з боку G7 є однією з кількох умов МВФ для завершення угоди. Іншою умовою програми є забезпечення стабільності боргу України з боку її основних донорів і кредиторів.

Країни «Великої сімки» (G7) планують запропонувати визначальну підтримку Україні для отримання доступу до фінансування Міжнародного валютного фонду до кінця березня в рамках програми, вартість якої очікується на рівні понад 15 млрд доларів.

Про це повідомляє видання Bloomberg, з посиланням на поінформованих співрозмовників.

Як зазначається, представники МВФ вже розпочали переговори зі США. Так, міністерка фінансів США Джанет Єллен обговорювала програму кредитування з директоркою-розпорядницею МВФ Крісталіною Георгієвою в останні дні, а команди Мінфіну і МВФ перебувають у щоденному контакті.

Скільки грошей та за якими програмами Україна отримала від МВФ цього рокуЯк цього року Україна співпрацювала з Міжнародним валютним фондом, скільки траншей отримала – на інфографіці.

Наразі МВФ та Україна працюють над багаторічним пакетом допомоги на суму до 16 млрд дол, який допоможе покрити фінансові потреби воюючої держави і стане каталізатором для додаткового міжнародного фінансування.

Очікується, що цього тижня уряди країн G7 – США, Великобританії, Канади, Німеччини, Франції, Італії та Японії – офіційно доручать своїм урядовцям активізувати взаємодію з МВФ та Україною для реалізації амбітної програми, кажуть співрозмовники. Схвалення з боку G7 є однією з кількох умов МВФ для завершення угоди.

При цьому, іншою умовою програми є забезпечення стабільності боргу України з боку її основних донорів і кредиторів.

Відомо, що план також вимагатиме зміни правил кредитування МВФ, який зазвичай не надає повноцінних кредитних програм країнам, що перебувають у військовому конфлікті.

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду з понеділка, 13 лютого, розпочала роботу у рамках першого перегляду Моніторингової програми для України.

Раніше у Мінфіні повідомили, скільки років Україна погашатиме кредити ЄС.

Також повідомлялося, що МВФ трохи покращив прогноз зростання світової економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: