Шмигаль провів переговори з главою МВФ: подробиці зустрічі

Читать на русском
Уряд розраховує на старт нової програми, яка складатиметься із двох пакетів. Загальний обсяг допомоги має скласти понад 15 мільярдів доларів.
Фото: Кабінет міністрів України

У понеділок, 20 лютого, до Києва прибула делегація МВФ на чолі з директором-розпорядником організації Кристаліною Георгієвою.

У ході свого візиту Георгієва зустрілася із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Глава українського уряду розповів, які теми було обговорено під час зустрічі.

Скільки грошей та за якими програмами Україна отримала від МВФ цього рокуЯк цього року Україна співпрацювала з Міжнародним валютним фондом, скільки траншей отримала – на інфографіці.

«Обговорили механізми фінансової допомоги Україні. Ми досягли успіхів у реалізації Моніторингової програми, фіналізували виконання всіх структурних маяків, тому розраховуємо на початок нової багаторічної великої програми обсягом понад 15 млрд доларів», - зазначив прем'єр.

За словами Шмигаля, програма складатиметься із двох пакетів допомоги: негайної фінансової підтримки та підтримки структурних реформ, які сприятимуть відновленню України.

«Був радий почути високу оцінку з боку МВФ зусиль уряду щодо підтримки макроекономічної стабільності та продовження ключових реформ, незважаючи на війну», – резюмував Шмигаль.

Нагадаємо, 13 лютого Місія МВФ розпочала роботу у рамках першого перегляду Моніторингової програми для України.

Раніше повідомлялося, що аналітики МВФ покращили прогноз зростання світової економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: