У Нацбанку розповіли про нову розширену програму з МВФ

Читать на русском
Місія МВФ сьогодні розпочала у Варшаві дискусії з представниками України щодо нової повноцінної програми підтримки.

Місія МВФ сьогодні розпочала у Варшаві дискусії з представниками України щодо нової повноцінної програми підтримки, яка передбачає фінансування з боку Фонду.

Про це повідомляє Національний банк у середу, 8 березня.

G7 готова підтримати Україну для отримання коштів від МВФ – BloombergСхвалення з боку G7 є однією з кількох умов МВФ для завершення угоди. Іншою умовою програми є забезпечення стабільності боргу України з боку її основних донорів і кредиторів.

Робота вестиметься у гібридному форматі – передбачені численні офлайн та онлайн-зустрічі.

Як зазначають в НБУ, Україна очікує, що нова програма розширеного фінансування з боку МВФ буде чітко структурована на два етапи – військовий та післявоєнний – і триватиме чотири роки.

«В основу загальної концепції програми, яка обговорюватиметься під час роботи місії, закладено продовження курсу України на євроінтеграцію, зокрема, приведення національного законодавства України до стандартів та норм ЄС», – йдеться у повідомленні.

Також зобов'язання України стосуватимуться монетарної, бюджетної, податкової політики, забезпечення цінової та фінансової стабільності та ефективного функціонування внутрішнього боргового ринку, додали у Нацбанку.

«Ми прагнемо протягом березня досягти угоди з місією МВФ щодо програми розширеного фінансування та вийти з цією угодою на розгляд Ради директорів МВФ», – заявив голова НБУ Андрій Пишний.

Нагадаємо, 13 лютого місія МВФ знову розпочала роботу в Україні. Того ж місяця прем'єр Денис Шмигаль провів переговори з головою МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: