У МВФ заявили про прогрес у переговорах з Україною щодо нової програми

Читать на русском
За словами представника Фонду, обговорення нової програми були продуктивними, тож у МВФ сподіваються завершити переговори вже найближчим часом.

У переговорах між представниками Міжнародного валютного фонду та урядом України щодо нової кредитної програми спостерігається прогрес.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян, його слова цитує офіційний сайт Фонду.

Скільки грошей та за якими програмами Україна отримала від МВФ цього рокуЯк цього року Україна співпрацювала з Міжнародним валютним фондом, скільки траншей отримала – на інфографіці.

За словами Степаняна, обговорення нової програми були продуктивними, тож у МВФ сподіваються завершити переговори вже найближчим часом.

«Було досягнуто добрий прогрес у відповідності комплексу заходів, які б лежати основу програми, підтримуваної Фондом. Спираючись на цей прогрес, персонал МВФ та українська влада розраховують завершити обговорення найближчими днями», – повідомив Степанян.

Нагадаємо, у Нацбанку очікують, що нова програма розширеного фінансування з боку МВФ буде чітко структурована на два етапи – військовий та післявоєнний – і триватиме чотири роки.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у ході переговорів директором-розпорядником організації Кристаліною Георгієвою заявив, що обсяг програми становитиме понад 15 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що країни G7 будуть готові підтримати Україну для отримання коштів від МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: