МВФ найближчими днями оголосить про нову програму для України на 15,6 млрд доларів – FT

Читать на русском
МВФ вже найближчими днями оголосить про нову чотирирічну програму кредитування України. Сума становитиме 15,6 млрд доларів.

Міжнародний валютний фонд завершує розробку чотирирічної програми кредитування України на суму 15,6 млрд доларів. Оголошення про це буде зроблено найближчими днями.

Про це повідомляє The Financial Times з посиланням на джерело, близьке до переговорів.

Британське видання пише, що на кредитора «чинять тиск» з метою розробити більш комплексний пакет допомоги для України.

Скільки грошей та за якими програмами Україна отримала від МВФ цього рокуЯк цього року Україна співпрацювала з Міжнародним валютним фондом, скільки траншей отримала – на інфографіці.

Головний економіст київського інвестиційного банку Dragon Capital Олена Білан зазначила, що нова програма МВФ має вирішальне значення — поряд із багатомільярдним фінансуванням від інших іноземних партнерів, включаючи США та ЄС, — щоб допомогти Україні подолати величезний дефіцит бюджету, спричинений війною.

Цього року, зазначає видання, МВФ зможе надати лише від 4 до 5 мільярдів доларів. Але програма продемонструє широку підтримку України і цим допоможе забезпечити достатнє фінансування від інших партнерів.

Нагадаємо, напередодні постійний представник МВФ в Україні підтвердив, що у переговорах щодо нової кредитної програми спостерігається прогрес. Сума кредиту не називалася.

20 лютого прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів переговори з директором-розпорядником МВФ Кристаліною Георгієвою.

Про свої очікування від нової програми розповіли також у Національному банку України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: