У Держдепі США прокоментували візит Лукашенка до Ірану

Читать на русском
У Вашингтоні уважно стежать за розвитком взаємодії між рф та Іраном, а також візитом білоруського диктатора до Тегерана.
president.gov.by

Офіційний Вашингтон вважає, що візит самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка до Тегерана відбувається, в тому числі, в інтересах кремля з метою поглиблення взаємодії між Іраном і росією.

Про це заявив під час пресбрифінгу у Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс.

«Щодо візиту Лукашенка до Ірану, ми розглядаємо це як іще більше поглиблення відносин між Іраном і росією», - зауважив представник Держдепартаменту США.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

Згідно з його словами, взаємозв’язок Москви й Тегерана давно викликає стурбованість, зокрема, у сфері військового співробітництва між цими двома країнами. Водночас, непокоять зв’язки режиму Лукашенка з кремлем, зокрема те, що він «по суті запропонував росії поступитися суверенітетом» власної держави.

У цьому контексті представник зовнішньополітичного відомства США підкреслив, що у Вашингтоні уважно стежать за розвитком взаємодії між рф та Іраном, а також візитом білоруського диктатора до Тегерана.

Як відомо, Лукашенко та президент Ірану Ібрагім Раїсі підписали «дорожню карту» співробітництва між країнами на 2023-2026 роки за підсумками переговорів у Тегерані.

Нагадаємо, що з 28 лютого по 2 березня Лукашенко здійснив візит до Китаю, де провів переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном.

Напередодні Лукашенко підписав закон про страту за держзраду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: