Подоляк відповів на заяви Лукашенка про причетність України до вибуху у Мачулищах

Читать на русском
Радник глави Офісу президента нагадав диктатору, що відповідальність за атаку на літак А-50 взяли на себе білоруські партизани.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на звинувачення Олександра Лукашенка в нібито причетності «українського терориста» до удару по російському літаку А-50.

Подоляк опублікував пост у Twitter, у якому порадив білоруському диктатору «визначитися з дефініціями».

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

«Теракт – це коли з території Білорусі запускають ракети по українських містах. Диверсії – коли із боку білоруського кордону заходять ДРГ. Удар по літаку-коригувальнику А-50 – антитерористичний акт», – написав Подоляк.

Радник ОПУ також нагадав Лукашенку, що відповідальність за атаку на А-50 взяли на себе місцеві партизани.

Нагадаємо, у неділю, 26 лютого, на військовому аеродромі «Мачулищі» пролунали вибухи. Їхньою причиною стала спроба невідомих осіб знищити літак далекого радіолокаційного виявлення А-50, який активно використовується росіянами при ракетному обстрілі території України.

У вівторок, 7 березня, Лукашенко заявив про затримання «терориста українських спецслужб, а також його посібників», які нібито спланували атаку на А-50 «за підтримки Служби безпеки України та ЦРУ США».

Окрім того, білоруський диктатор, коментуючи вибух на аеродромі Мачуліщі, образив президента України Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: