Аналітики ISW розповіли, навіщо Лукашенко відвідає Китай

Читать на русском
Китай може спробувати використати домовленості з Білоруссю для приховання фактів порушень санкцій під час поставок озброєння для росії.
Фото EPA

Китай може спробувати використати домовленості з Білоруссю для приховання фактів порушень санкцій під час поставок озброєння для росії.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.

Олександр Лукашенко, ймовірно, зустрінеться із Сі Цзіньпіном для того, щоб допомогти росії та Китаю уникнути санкцій на тлі повідомлень про те, що останні розглядаються можливість надання окупантам летальної допомоги.

«Заява Лукашенка про запланований візит збігається з повідомленнями про те, що, за оцінками високопосадовців США, Китай серйозно розглядає можливість продажу росії бойових безпілотників, особистої зброї, а також артилерійських снарядів калібру 122 мм і 152 мм», – йдеться в повідомленні.

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

Також відомо, що російські та китайські чиновники розробили плани постачання безпілотників до рф за фальсифікованими товаросупровідними документами з метою уникнення міжнародних санкцій.

«Китай може спробувати використати домовленості з Білоруссю, аби приховати факти порушень санкцій», – додають аналітики.

Нагадаємо, візит триватиме з 28 лютого до 2 березня. У той період Лукашенко і голова КНР Сі Цзіньпін проведуть переговори у вузькому і розширеному складах.

Про те, що Китай розглядає можливість передачі зброї військам росії, раніше заявляв генеральний секрет НАТО Йєнс Столтенберг. Рішення про надання летальної допомоги ще не прийняте, однак США опублікували цю інформацію, аби стримати Китай від цього.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: