Лукашенко наступного тижня здійснить візит до Китаю

Читать на русском
Олександр Лукашенко наступного тижня здійснить візит до Китаю. Там він проведе переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном.
Reuters

Олександр Лукашенко наступного тижня здійснить візит до Китаю. Там він проведе переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном.

Про це йдеться на його офіційному сайті.

Відомо, що візит триватиме з 28 лютого до 2 березня. У той період Лукашенко і голова КНР Сі Цзіньпін проведуть переговори у вузькому і розширеному складах.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

На сайті представництва зазначають, що під час зустрічі у центрі уваги будуть питання розвитку торговельно-економічного, інвестиційного та гуманітарного співробітництва. Говоритимуть також про реалізацію спільних масштабних проєктів, взаємодію в політичній сфері та про реагування на найгостріші виклики в сучасній міжнародній обстановці.

Лукашенко також проведе низку зустрічей з вищими посадовими особами Китаю та керівництвом провідних місцевих корпорацій.

Нагадаємо, у день річниці вторгнення росії в Україну Китай опублікував власний так званий мирний план. Ідеї сформульовані в дванадцяти пунктах. Документ має назву «Позиція Китаю щодо політичного врегулювання кризи в Україні».

Президент Володимир Зеленський озвучив свою позицію щодо запропонованого Китаєм плану мирного врегулювання війни росії проти України. Він також зазначив, що планує зустрітися із лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Варто зауважити, НАТО бачить ознаки того, що Китай серйозно розглядає можливість передачі своєї зброї армії росії.

«Слово і діло» розбиралося, як змінювалася риторика офіційного Китаю щодо війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: