Лукашенко висловився про можливі «провокації» ЗСУ у Придністров'ї

Читать на русском
Олександр Лукашенко заявив, що не вірить у намір України влаштувати нібито провокацію у Придністров'ї.
Getty Image

Олександр Лукашенко заявив, що не вірить у намір України влаштувати нібито провокацію у Придністров'ї.

Про це пише «Белта».

За його словами, Україні не потрібні такі провокації, ЗСУ «не розв'яжуть якийсь другий фронт». Проте Лукашенко впевнений, що до таких дій може вдатися Захід.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

«Захід хотів би одним ударом вирішити проблему з росією і в Придністров'ї закрити цю «сіру дірку», як вони кажуть, і об'єднати Молдову, запхати її до Румунії або зробити прозахідною. Це їхня мета. Українцям це не треба. Я не вірю, що українці одуріють та розв'яжуть якийсь другий фронт», – заявив білоруський диктатор.

Нагадаємо, Міноборони росії звинуватило Україну у підготовці «озброєної провокації» проти Придністров'я, зокрема, за допомогою бійців батальйону «Азов».

Влада Молдови відреагувала на цю інформацію.

Відреагував також й президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що росія давно намагається спровокувати Україну на військові дії проти Придністров'я. Зокрема згадав випадок, коли на початку вторгнення з території невизнаної держави точився обстріл української території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: