У Білорусі підтвердили диверсію на аеродромі Мачулищі: Лукашенко заявив про затримання «українського терориста»

Читать на русском
Лукашенко підтвердив диверсію на білоруському аеродромі Мачулищі. За його словами, за це нібито затримали українського терориста, підготовленого СБУ та ЦРУ.
Фото: AP

Олександр Лукашенко підтвердив диверсію щодо літака А-50 на аеродромі Мачулищі, заявивши про затримання «терориста українських спецслужб, а також його поплічників».

Про це повідомляє Белта.

За версією білоруського диктатора, готували «терориста» Служба безпеки України та ЦРУ США.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

«Служба безпеки України, керівництво ЦРУ чи то збоку, чи то за спиною розробляють операцію проти Республіки Білорусь. Був підготовлений терорист. Він росіянин, із російським паспортом, має український паспорт. Народився у Кривому Розі, жив у Криму. Родичі в Австрії деякі, деякі залишились у Києві. Він був завербований спецслужбою України в 2014 році. Айтішник або добре знається на IT-технологіях. Готувався для здійснення терористичних актів», – розповів Лукашенко.

Під час підготовки «диверсанта», додав він, «використовувалися найвищі технології». «Те, що ми побачили, реалізуючи операцію в Білорусі, – це справді було щось неймовірне. Були задіяні найвищі технології. Він був навчений цьому не за один місяць. Після підготовки його було маршрутовано (так кажуть у КДБ) на нашу територію», – сказав Лукашенко.

Нагадаємо, 26 лютого на військовому аеродромі «Мачулищі» у Білорусі сталися вибухи. Пізніше стало відомо, що пошкоджено російський літак А-50.

Відповідальність за інцидент за себе взяла опозиційна білоруська організація BYPOL. Внаслідок вибухів була пошкоджена передня та задня частини літака, зокрема, постраждали авіоніка та радіолокаційна антена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: