У столиці Греції після масштабної аварії потягів спалахнули протести

Читать на русском
У грецькій столиці сталися сутички між демонстрантами та поліцією. Пізніше поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати протестувальників, які кидали каміння та запалювали багаття на вулицях.
фото: AFP

В Афінах через аварію потягів, у якій загинули 43 людини, біля будівлі грецької залізничної компанії Hellenic Train спалахнули протести.

Про це повідомляє ВВС.

Зазначається, що під час протесту у грецькій столиці сталися сутички між демонстрантами та поліцією. Пізніше поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати протестувальників, які кидали каміння та запалювали багаття на вулицях.

Також протести пройшли в Салоніках і місті Ларисса, неподалік від якого у ніч на середу сталася катастрофа.

У Греції зіткнулися два потяги, кілька десятків людей загинули та були поранені – фотоУ Греції, недалеко від міста Лариса, лоб у лоб зіткнулися пасажирський та вантажний потяги. Понад 30 людей загинули і понад 80 поранено.

При цьому, по всій країні оголошено триденну національну жалобу після аварії.

Прем'єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс заявив, що інцидент стався через «трагічну людську помилку».

Члени профспілки залізничників вважають, що системи безпеки не працювали належним чином, про що неодноразово попереджали протягом багатьох років.

На знак протесту та трауру залізничники планують страйкувати у четвер, 2 березня.

«Біль перетворився на гнів за десятки загиблих і поранених колег і співгромадян. Неповага, яку протягом багатьох років виявляли уряди до грецьких залізниць, призвела до трагічного результату», — йдеться в заяві профспілки працівників, яка оголосила про страйк.

Водночас, міністр транспорту й інфраструктури Греції Константінос Караманліс оголосив про свою відставку у зв’язку із масштабною аварією на залізниці, внаслідок якої загинули десятки людей.

Нагадаємо, що у Греції пізно ввечері 28 лютого лоб у лоб зіткнулися два потяги. За останніми даними, загинули щонайменше 32 особи та 85 отримали поранення. Причина найбільш смертоносної залізничної аварії в Греції за останні десятиліття поки невідома.

Також у червні минулого року в Словаччині локомотив врізався в пасажирський потяг, внаслідок чого було поранено 50 людей.

У травні 2021 року в Мексиці стався обвал метромосту. Загинуло 20 людей, ще десятки постраждали.

Минулого року в Єгипті внаслідок зіткнення пасажирських поїздів загинуло 19 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: