Україна націоналізувала заводи і агрохолдинг російських олігархів на 2 млрд грн

Читать на русском
Україна націоналізувала заводи і агрохолдинг, які належали російським олігархам Михайлу Шелкову та Сергію Чемезову.
Слово і діло

Україна націоналізувала заводи і агрохолдинг, які належали російським олігархам Михайлу Шелкову та Сергію Чемезову.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі у держвласність України Демурінського гірничо-збагачувального комбінату, оптового виробника труб ТОВ «ВСМПО Титан», компанії з торгівлі металами ТОВ «Тай-Мінералс» та агрохолдингу «Інвест Агро». Вартість переданого майна становить щонайменше 2 млрд гривень.

Зауважимо, Чемезов та Шелков входять до найближчого оточення військово-політичного керівництва Росії. Олігархи керували українськими підприємствами через російського монополіста з виробництва титану ПАТ «Корпорація ВСМПО-АВІСМА». Компанія входить до структури воєнно-промислового комплексу росії та бере участь у процесах виробництва озброєнь для загарбників.

Після початку повномасштабного вторгнення Чемезов та Шелков намагався приховати своє відношення до українських активів. Для цього намагалися передати формальне управління компаніями підконтрольним комерційним структурам у Дніпропетровській та Сумській областях. Проте в СБУ викрили оборудки, своєчасно їх заблокували та ініціювали передачу 100% російського майна в дохід України.

Нагадаємо, у грудні цього року до державного бюджету надійшло понад 3 мільярди гривень, отримані за результатами вилучення об'єктів права власності рф та її резидентів в Україні.

Також повідомляли, що правоохоронці викрили російського бізнесмена на організації схеми виведення в офшори через підконтрольні фірми понад 250 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: