Держбюджет отримав перші мільярди від націоналізації російських банків – StateWatch

Читать на русском
До державного бюджету надійшло понад 3 мільярди гривень. Це – залишки коштів на рахунках українських дочірніх банків Ощадбанку та Веб.рф.
Фото Слово і діло

До державного бюджету надійшло понад 3 мільярди гривень, отримані за результатами вилучення об'єктів права власності рф та її резидентів в Україні.

Про це повідомляє StateWatch з посиланням на групу аналітиків Trap Aggressor, які моніторять ефективність санкцій. Вони, у свою чергу, отримали інформацію із листа Державної казначейської служби України.

У Зеленського заявили про початок націоналізації колишнього Альфа-банкуНаціоналізація Альфа-банку виглядатиме не так, як ПриватБанку, тому що там набагато менше коло фізичних осіб, які мають вклади.

Йдеться про залишки коштів на рахунках українських дочірніх банків «Сбербанку» та «Веб.рф» (Міжнародний резервний банк та Промінвестбанк), націоналізація корпоративних прав та фінансових активів яких відбулася за рішенням РНБО від 11 травня 2022 року.

Сума надходжень склала 3 169 094 303,31 гривні.

Незабаром очікується ще один транш коштів, що зберігаються на рахунках у вилучених російських банках в іноземних валютах.

У Trap Aggressor наголошують, що це перший успішний кейс вилучення російських активів на території України, який закінчився перерахуванням коштів до держбюджету.

«Згідно з нещодавніми правками до Закону про Державний бюджет України, надалі кошти будуть зараховані до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії», – пояснили у Trap Aggressor.

Нагадаємо, 4 грудня Зеленський заявив про початок націоналізації колишнього Альфа-банку.

Раніше повідомлялося, що Верховна рада планує націоналізувати понад 900 об'єктів росії на території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: