Верховна Рада планує націоналізувати понад 900 об’єктів рф на території України

Читать на русском
Уряд України уклав перелік, до якого увійшло більш як 900 об'єктів, що належать безпосередньо росії як державі.

На найближчому засіданні Верховна Рада розгляне питання про націоналізацію за особливою процедурою активів країни-агресора на території України.

Про це повідомляє прес-служба ВРУ в Telegram, з посиланням на заступницю голови комітету з питань економічного розвитку Роксолану Підласу.

Як зазначається, Уряд України уклав перелік, до якого увійшло більш як 900 об'єктів, що належать безпосередньо росії як державі.

Фінансовий сектор рф зазнав сотні мільярдів доларів «прямих збитків» від санкцій – BloombergОцінка впливу санкцій російського мінфіну враховує суттєві удари по фондовому ринку, банківському капіталу, а також 300 млрд доларів заморожених валютних резервів.

Згідно зі словами депутатки, до списку об’єктів увійшли такі відомі підприємства як «Енергомашспецсталь» у Краматорську, що на 92% належить офшорній кіпрській компанії, яку контролює «Росатом».

Також у відповідному переліку є і всім відома мережа магазинів BROCARD, що на 100% контролюється офшорною компанією, яка, своєю чергою, контролюється Міністерством промисловості країни-агресора.

У повідомленні вказується, що примусове відчуження цих об’єктів відбудеться за особливою процедурою.

Варто зазначити, що раніше було заарештовано права та продукцію мережі магазинів Brocard, що належать громадянці рф.

Перед цим БЕБ також заарештувало корпоративні права та майно підприємств на суму понад 1 млрд грн, власником яких є екс-депутат держдуми рф від партії «Єдина росія».

Нагадаємо, що напередодні РНБО підготувала новий пакет санкцій проти окремих чиновників і компаній рф.

Раніше у Києві заарештували багатомільйонні активи російського мільярдера.

Також ми повідомляли, що на Генасамблеї ООН Україна запропонує конфіскацію російських активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: