Суд у Білорусі засудив Тихановську до 15 років ув'язнення

Читать на русском
Вона та інші обвинувачені визнані винними у змові з метою захоплення державної влади та створенні екстремістського формування.
Фото: PAP

Колишнього кандидата у президенти Білорусі Світлану Тихановську заочно засудили до 15 років колонії.

Відповідне рішення ухвалив Мінський міський суд.

У яких державах перші особи перебувають при владі понад 10 роківУ світі ще залишилися держави, де влада є практично незмінною. Лідери таких країн залишаються біля керма роками та десятиліттями. Детальніше – на інфографіці

Тихановську визнали винною у змові з метою захоплення державної влади, створення екстремістського формування та керівництва ним, публічних закликів до захоплення державної влади.

Ще одного лідера опозиції, ексміністра культури Павла Латушка заочно засудили до 18 років ув'язнення за тим самим звинуваченням. А Марія Мороз, Ольга Ковалькова та Сергій Дилевський отримали по 12 років позбавлення волі. Усі фігуранти справи перебувають за кордоном.

Тихановська вже відреагувала на рішення суду у своєму Telegram-каналі.

«З цим «вироком» чи без нього, я і демократичні сили зробили і робитимемо все можливе, щоб звільнити наших політв'язнів та привести нашу країну до демократичних перетворень», – заявила екскандидат у президенти.

Нагадаємо, 2020 року в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними, Олександр Лукашенко набрав понад 80% голосів, а його опонентка Світлана Тихановська – близько 10%. Опозиція та більшість демократичних держав опротестували результати виборів.

Раніше повідомлялося, що Сергія Тихановського, дружина екс-кандидата в президенти на виборах 2020 року Світлани Тихановської, визнали винним і засудили до 18 років колонії посиленого режиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: