Чоловіка Тихановської відправили до колонії суворого режиму на 18 років

Читать на русском
Сергія Тихановського, блогера, чоловіка екскандидата в президенти на виборах 2020 року Світлани Тихановської визнали винним та засудили до 18 років колонії.
Радіо Свобода

Сергія Тихановського, блогера, чоловіка екскандидата в президенти на виборах 2020 року Світлани Тихановської визнали винним та засудили до 18 років колонії суворого режиму.

Відповідне рішення було зачитане сьогодні у СІЗО №3 Гомеля, де відбувалися «закриті» судові засідання, повідомляє Zerkalo.

У справі Тихановського засудили ще п'ятьох осіб:

  • Артема Сакова, оператора Youtube-каналу Тихановського «Країна для життя» та Дмитра Попова, модератора соцмереж проєкту (отримали по 16 років колонії посиленого режиму),
  • автора Youtube-каналу MozgON Володимира Цигановича та автора телеграм-каналу «Білорусь головного мозку» Ігоря Лосика (по 15 років колонії посиленого режиму),
  • білоруського опозиційного політика Миколи Статкевича (14 років колонії посиленого режиму).

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

Відомо, що Сергія Тихановського визнали винним за ч. 1 ст. 293 (Організація масових заворушень), ч. 3 ст. 130 (Розпалювання соціальної ворожнечі), ч. 2 ст. 191 (Перешкода роботі ЦВК), ч. 1 ст. 342 (Організація дій, що грубо порушують громадський порядок).

У серпні 2020 року Тихановська взяла участь у виборах президента, ставши єдиним кандидатом від опозиції. За версією білоруської ЦВК, вона посіла друге місце з результатом 10% голосів, поступившись Олександру Лукашенку, який набрав 80% голосів. Тихановська не визнала цього результату. За кілька днів після виборів вона поїхала до Литви під тиском білоруської влади. У Білорусі кілька місяців тривали безпрецедентно масштабні протести проти Лукашенка.

Тихановського звинуватили в організації масових заворушень та акцій протесту проти виборів президента Білорусі.

Раніше ми писали про те, що суд Центрального району Мінська визнав екстремістським телеграм-канал Країна для життя Сергія Тихановського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: