Лукашенко розповів, у якому випадку готовий відправити свою армію воювати разом із росіянами

Читать на русском
Лукашенко заявив, що задіє армію лише якщо на територію Білорусі буде скоєно напад. Він також знову повторив, що Україна нібито готувала удар по Білорусі.
Фото: РБК

Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь буде готова задіяти армію лише якщо «хоч один солдат прийде на її територію вбивати».

Про це повідомляє Белта.

«Я готовий разом із росіянами воювати з території Білорусі лише в одному поки що випадку: якщо звідти хоч один солдат прийде на територію Білорусі вбивати моїх людей. Якщо вони вчинять агресію проти Білорусі, відповідь буде найжорстокішою. І війна набуде зовсім іншого характеру», – заявив самопроголошений президент.

Як змінювалась орієнтовна чисельність російських військових на території БілорусіЯк змінювалася орієнтовна чисельність російських військових у Білорусі – на інфографіці. Наразі та знаходиться близько 9 тисяч окупантів.

Лукашенко знову повторив, що Україна нібито готувала удар по Білорусі ракетними системами залпового вогню: «Це були навмисні дії української сторони. Не знаю лише, навіщо це треба було. Вони в перші хвилини зазнали удару з території Білорусі. Це було за кілька хвилин – вранці перед початком спеціальної військової операції».

«Ми мирні люди. Ми знаємо, що таке війна. Ми не хочемо війни. І ми в жодному разі не збираємося вводити свої війська на територію України. Якщо тільки ви звідти не вчините агресію проти території Білорусі», – зазначив він.

Він також вкотре сказав, що українська влада сама «спровокувала» російську агресію.

На думку Лукашенка, з росією «можна домовитися про неймовірне», але «не можна ставити попередні умови перед тим, як сісти за стіл переговорів»: «Поставивши попередні умови, типу йдіть з території, яку ви захопили, – начебто справедливо, але в у цьому випадку це говорить про те, що вони не хочуть сідати за стіл переговорів».

При цьому Лукашенко вважають, що росія «ніколи не програє війну».

Нагадаємо, наприкінці січня Лукашенко говорив, що Україна пропонувала Білорусі «укласти пакт про ненапад».

Він також визнав участь Білорусі у російській агресії проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: