У Білорусі Telegram-канал Тихановської визнали екстремістським

Читать на русском
Суд Центрального району Мінська визнав екстремістським Telegram-канал колишнього кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської.
twitter.com/Tsihanouskaya

Суд Центрального району Мінська визнав екстремістським Telegram-канал колишнього кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської.

Про це повідомили в Головному управлінні з боротьби з організованою злочинністю МВС Білорусі.

Зазначають, що канал, на який підписані понад 100 тисяч осіб, визнали екстремістським на підставі матеріалів перевірки управління.

«Зберігання екстремістських матеріалів, а також підписка на визнані екстремістськими Telegram-канали і чати тягнуть відповідальність», – йдеться в повідомленні.

Крім цього, повідомили про визнання екстремістським Telegram-каналу «Платформа Голос», який публікує інформацію про фальсифікацію виборів.

Нагадаємо, суд Центрального району Мінська визнав екстремістським телеграм-канал «Країна для життя» Сергія Тихановського, чоловіка лідера опозиції Світлани Тихановської.

Додамо, у Білорусі за підписку на опозиційні Telegram-канали запровадили кримінальну відповідальність. Це означає, що підписники екстремістських Телеграм-каналів і чатів будуть притягуватися до кримінальної відповідальності за статтею 361-1 Кримінального кодексу. Санкція цієї статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: